ParnasSys

PCB Ichthus maakt gebruik van ParnasSys als leerlingvolg- én leerlingadministratiesysteem.

Het ouderportaal van ParnasSys geeft ouders toegang tot dezelfde informatie als de leerkracht en dat maakt communiceren effectiever.Uit onderzoek blijkt dat ouders die actief de resultaten van hun kind op school volgen en hierop anticiperen, hun kind stimuleren en motiveren wat weer een positief effect op de resultaten heeft.

Niet alle items in het ouderportaal zijn opengezet voor inzage. We beginnen met een aantal onderdelen.
Het ouderportaal niet bedoeld ter vervanging van de persoonlijke contacten, maar juist als instrument om betrokkenheid te vergroten. Samen bereiken we altijd meer.

U kunt hiernaast de handleiding downloaden.

Parro
Iedere ouder en leerkracht heeft de Parro app geïnstalleerd op zijn/haar telefoon. Hiermee kunnen korte berichten van school naar alle ouders gestuurd worden. Parro wordt ook gebruikt om foto`s te delen, ouders uit te nodigen voor de rapportenavonden en bijv. voor hulp in en om de groep. Buitenstaanders kunnen niet in deze omgeving komen, zodat aan alle AVG eisen wordt voldaan.

Via Parro kun je als ouder ook de privacy-voorkeuren actualiseren. In de Parro app gaat u naar instellingen. Er is dan keuze uit:
a. instellingen
b. privacy centrum
c. feedback en ondersteuning

Bij b. kunt u uw privacy voorkeuren (vb. toestemming beeldmateriaal) aanpassen.
Ook handig om te weten: In mijn profiel kan naam en mailadres gewijzigd worden. In accounts kunnen namen van ouders toegevoegd worden.